24 Şubat 2015 Salı

Sualtı Heykel Müzesi

Hepimiz hayatımızda en az bir kere müzeye gitmişizdir. Peki, aranızda hiç su altı müzesine giden var mı? 

Meksika'da deniz canlılarının yaşamlarının ve hasar görmüş mercan kayalıklarının korunması adına kurulan ve alanında ilk ve tek olan dünyanın en büyük su altı müzesi misafirlerini bekliyor. 



"Dalış hocası olduğumda, mercan kayalıklarının nasıl yok edildiğine şahit oldum, bu da beni yapay resif olarak hizmet verebilecek bir sanat eseri yapma fikrine götürdü" diyen ve projenin mimarı olan  Jason de  Caires Taylor, doğal çevreyi korumaya yönelik, yapay resif oluşturup koydaki mercan ve deniz canlılarının üzerindeki baskıyı azaltacağına inanıyor.  



Taylor heykellerin sualtı hayatının doğal bir parçası olabilmesi için PH değeri nötr olan, dayanıklı bir çimento kullanmış. Bu sayede mercanlar ve çeşitli deniz canlıları heykellerin üzerine yuvalanıp, onları ev edinebiliyor ve bir yandan da görünüşlerini zaman içinde olağanüstü şekillerde değiştirebiliyor.









Dalış yapmayı sevenler için de alternatif bir adres olabilecek Cancun'da bulunan bu sualtı müzesi, 4 ile 8 metre arasında değişen derinliğiyle, tüplü dalış yanında snorkeling (serbest dalış) yapmaya da izin vermektedir. 







Projede yer alan muhteşem ve mistik figürleri aşağıdaki linki tıklayarak keyifle izleyebilirsiniz.







kaynak : http://www.underwatersculpture.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder